Awareness  →  Desire  →  Knowledge  →  Ability  → Reinforcement


 

Det fjerde trin

Ability er realiseringen af Knowledge. En ting er at vide hvilken adfærd, der er ønsket. En anden er evnen til at gøre det. Som tidligere nemt, er ADKAR® modellen successiv - at vide hvad man skal gøre kommer før evnen til at gøre det. Det sikrer at man ved om man gør det rigtige eller ej. Således er det næste trin Ability.

Du kan bruge flere taktikker til at opfostre evne. Daglig involvering af supervisors, adgang til fageksperter, øvelser under træning. Uanset er målingen er af evneniveauet på tværs af implementeringen vigtig. For ledere, og forretningen i sig selv, er evne et vigtigt komponent. Ganske enkelt fordi det er tidspunktet i forandringsprocessen, at realiseringen af fordelene begynder. 

Forandringen er igang - og effekten kan måles.

 
 

ADKAR® Vurdering

At måle effekten af forandring kræver mere end bare at måle evnen. Det spreder sig på tværs af hele ADKAR® spektrummet, og den samme måling over tid kan give svar på spørgsmål, som du måske har behov for på et givent tidspunkt. Hos HUMAN UNIVERZ bruger vi ADKAR® Vurdering til at undersøge, hvilke barrierer medarbejdere, afdelinger eller organisationen som helhed bliver holdt tilbage af. Som forandringsleder er du måske klar til at starte trænings- og mentorprogrammer til at facilitere viden og udvikle evne, men du har flere afdelinger, som stadig mangler lysten - Desire. 

Ligesom EnergyBar, er ADKAR® Vurderingen et værktøj til at skabe guidelines for hvilke aktiviteter og aktører, som er relevante til at sikre engagement og forpligtelse. Du skal huske at vurderinger ikke står alene. Det er kritisk at sponsorer er engageret i at deltage i vurderingen og implementere anbefalinger. Vær agil.