VEJEN TIL VIDEN

MER’ MOTIVATION OG ARBEJDSGLÆDE TAK!

Vis autentisk værdsættelse på arbejdspladsen med de 5 sprog Gary Chapman og Poul E. White (f.1957)

Bog introduktion til en metode, med hvilken virksomhedsledere kan skabe et godt arbejdsmiljø ved at lære at kommunikere til medarbejderne at de værdsætter dem.

Værdsættelsessprog har 5 overskrifter:

  1. Bekræftende ord

  2. Kvalitetstid

  3. Tjenester

  4. Håndgribelige gaver

  5. Fysisk berøring

Emner: anerkendelse, arbejdsglæde, arbejdsliv, arbejdsmiljø, arbejdsmotivation, arbejdspsykologi, ledelse, medarbejdere motivation, trivsel

MATERIALEVURDERING

KORT OM BOGEN

Hvad skal der til for, at man føler sig værdsat på sit arbejde? Det er der ikke noget enkelt svar på. Ledere og medarbejdere kan her læse fem gode metoder til at skabe loyalitet og engagement hos kollegaerne.

BESKRIVELSE

Alle har brug for at føle sig værdsat. Men det kan være svært at værdsætte, når vi hver især har forskellige måder at modtage og opleve værdsættelse på. Gary Chapman er amerikansk ægteskabsrådgiver og forfatter til den populære Kærlighedens 5 sprog. Han har slået sig sammen med erhvervskonsulent og forfatter Poul White i et projekt, hvor de konverterer kærlighedssprog fra ægteskabets domæne til værdsættelsessprog i erhvervslivets domæne. Det handler om bekræftende ord, kvalitetstid, tjenester, håndgribelige gaver og fysisk berøring. Konteksten er blot skiftet ud, og forfatterne viser, hvordan man ved hjælp af disse metoder kan værdsætte hinanden på arbejdspladsen.

VURDERING

Man lægger mærke til, at bogen har et amerikansk afsæt – i de i bogen omtalte cases og interviews. Det sætter man sig dog hurtigt ud over, når man opdager, at de fem sprog for værdsættelse passer rigtig fint ind i en dansk kontekst og i øvrigt virker lette at implementere. Et simpelt og virksomt værktøj til den, der gerne vil vise sin værdsættelse af kollegaerne.

ANDRE BØGER OM SAMME EMNE

Stephen Covey er i Sv gode vaner lidt ude i samme ærinde. Chapman og White beskæftiger sig dog mere specifikt med, hvordan man formidler værdsættelse. Og kun det.

Til bibliotekaren: Anbefalelsesværdig

 

 
AAW-book-mockup.png

Sprog: Dansk
1.udgave, 1.oplag (2016)
HUMAN UNIVERZ (2016)
ISBN: 9788799895403
Faustnummer: 52957109
Opstilling 60.136
Originaltitel: The 5 languages of appreciation in the workplace

Materialet er vurderet af: Morten Brynildsen