Introduktion til ADKAR®-metoden

Brug ADKAR®-metoden til at blive mere bevidst om forandring.


Her får du en kort introduktion:

  • Start med at opbygge forståelse for, hvorfor forandringen er vigtig, og hvad risikoen er ved IKKE at lykkes. Således skaber du Awareness, som er første element i ADKAR®.

  • Fortsæt med at opbygge og støtte motivationen for forandringen hos dig og de, som skal forandre sig. Spørg, "hvad skal der til, for at du vil...?". Desire er andet element i ADKAR®.

  • Først nu kan du med effekt fortælle og tænke i, hvordan forandringen skal udfolde sig. Knowledge er det tredje element i ADKAR®.

  • Nu kan du begynde at træne/opbygge nye færdigheder og skabe Ability, som er fjerde element i ADKAR®.

  • Det sidste, vigtige element er at fastholde forandringen, så nye vaner bliver til gode vaner. Det sker gennem Reinforcement, som er sidste element i ADKAR®. Du fastholder forandringen ved at anerkende resultater, fortælle de gode historier og fejre succeser.

Med denne indsigt siger vores kunder og samarbejdspartnere ofte: "Ah ha! Det er jo derfor forandringerne 'går over', inden de nye vaner bliver til gode vaner!"

Ubevidst er forandringen startet ved Knowledge eller Ability, og Awareness og Desire er sprunget over. Vi oplever også ofte, at en ledelse underkender behovet for Reinforcement og fortsætter hastigt videre til næste forandring. Husk derfor alle fem elementer- også når du vil skabe succesfulde forandringer i privatlivet.